Ar Tavo Darbo Vieta Ergonomiška?

Kas yra ERGONOMIKA?

Ergonomika – taikomasis mokslas, tiriantis dirbančio žmogaus psichofiziologines galimybes, ribas bei elgesį darbo metu; sukauptą informaciją taiko objektams, procesams, darbo aplinkai projektuoti bei ją gerinti.

Ergonomikos tyrinėjimų objektas dažniausiai būna žmogus. Pagrindinis tikslas sukurti optimalias darbo sąlygas t.y. priemones ir aplinką, kurios tausotų žmogaus sveikatą, taikytų darbo saugą ir našumą. Ergonomika, kaip kompleksinis mokslas, pasižymi tuo, kad naudojasi pavienių mokslų metodus, duomenis bei pasiekimus sprendžiant specifinius uždavinius, kurių negali išspręsti nė vienas mokslas paimtas atskirai. Ergonomika naudojasi technikos, inžinerinės psichologijos, estetikos, darbo higienos, fiziologijos, antropometrijos, biomechanikos duomenimis ir metodais.

Ergonomikos terminą sukūrė Wojciech Jastrzębowski. Jis pirmą kartą šį terminą paminėjo savo filosofiniame veikale “Ergonomikos, t.y. mokslo apie darbą bruožai” dar 1857 metais.

1949 metais Ergonomika buvo propažinta, kaip mokslas. Jos pradininkas inžinierius Fredrikas Teiloras. Inžinierius populiarino mokslinio darbo proceso valdymo požiūrį, kuriuo remiantis, didesnio darbo efektyvumo siekiama gerinant darbo procesus.


Kaip aš galiu pagerinti savo darbo vietą?

Reguliuojamo aukščio stalas ir jo istorija

Thomas Jeffersonas buvo vienas iš pirmųjų garsių asmenų, naudojančių stovintį stalą Amerikoje. Tomas Jeffersonas, eidamas savo pareigas kaip įkūrėjas, rašydamas Nepriklausomybės deklaraciją ir trečiąjį JAV prezidentą, rado laiko užsisakyti reguliuojamo aukščio stalą iš garsaus Williamsburgo kabineto gamintojo. Džefersonas paprašė, kad stalas būtų pagamintas su šešiomis kojų kojelėmis, kad padidėtų stabilumas. Rašomasis stalas galėjo pasigirti plokščiu išklotu rašymo paviršiumi, kurį buvo galima naudoti skaitymui ar piešimui. Rašomojo stalo aukštį buvo galima sureguliuoti stovu. Daugelis garsiausių Jeffersono raštų įvyko prie šio raudonmedžio ir geltonos pušies stalo. Galbūt Jeffersonas turėjo gauti patentą, skirtą sukurti pirmąjį reguliuojamo aukščio stalą.
Ar stovintis stalas padėjo padidinti jo produktyvumą, kūrybiškumą ir efektyvumą? Niekas negali pasakyti užtikrintai, bet mums tikrai patinka taip galvoti.

Jeigu Tu galvoji, kad gali pagerinti savo produktyvumą, kūrybiškumą ir efektyvuma, kaip JAV prezidentas – įsigyk vieną iš mūsų TOP gamintojų kilnojamojo aukščio stalą.
Kinnarps vieni seniausių ergonomiškų baldų gamintojų Europoje. Jų kokybė prilygsta Rolls Royce kokybei.
Tausok sveikatą ir didink savo produktyvumą!

Švediški lt. EFG reguliuojamo aukščio stalas, Švedija
EFG reguliuojamo aukščio stalas
svediski.lt biuro baldai salonas parduotuve facebooksvediski pinterest biuro baldai parduotuveyoutube svediski biuro baldaisvediski.lt biuro baldu parduotuve lietuvoje siauliuose
Generated by snarskismedia.com

Categories: