4 paprasti būdai padidinti bendradarbiavimą biure

Dar neseniai bendradarbiavimas biure buvo terminas, kurį vartojo tik augančios įmonės, kurios negalėjo sau leisti individualių kabinetų darbuotojams.

Atsiradus tokioms įmonėms kaip „Google“ ir „Facebook“, kurios parodė, kad bendradarbiavimas turi tiesioginę naudą ir iš tikrųjų teikia apčiuopiamą vertę, žmonių suvokimas labai greitai pasikeitė. 

Įdiegti bendradarbiavimo kultūrą organizacijoje nėra lengva. Tačiau yra keletas intuityvių būdų sukurti bendradarbiavimo erdvę biure.

Štai 4 būdai

1. Norėdami paskatinti bendradarbiavimą, įrenkite daugiau atvirų erdvių

Vienas iš paprasčiausių būdų, kaip įdiegti bendradarbiavimo kultūrą į darbo erdvę, yra pritaikyti atviro biuro dizainą. Tai biuro išdėstymas, neturintis kabinų, dėl to žmonės gali sėdėti visur, kur jaučiasi produktyviausiai.

Šio dizaino principas, jei biure nėra fizinių kliūčių, psichinės kliūtys automatiškai sumažėja. Taigi žmonės natūraliai jausis labiau linkę bendrauti.

2. Specialių darbo erdvių kūrimas ir bendras baldų naudojimas

Paskatinti bendradarbiavimą galite sukurdami keletą tam pritaikytų erdvių. Paprastai biuro baldai nelaikomi pagrindine bendradarbiavimo darbo vietoje sudedamąja dalimi, net jei jie turi aiškiai numanomą vaidmenį. Galite tai suaktyvinti sukūrę erdves, skirtas tokiai veiklai kaip minčių lietus ar raudonos komandos / mėlynos komandos varžyboms.

3. Biurą orientuoti į projektą, o ne skyrių

Organizacijos struktūra vaidina lemiamą vaidmenį bendradarbiaujant su biuru ir jo darbuotojais. Paprasčiausiai pertvarkius biuro stalus, bendradarbiavimas nebus sustiprintas. Geras būdas tai padaryti –  suprojektuoti biurą atsižvelgiant į projektą, o ne skyrių. Tokiu būdu komunikacija automatiškai sutrumpėja ir atsiranda natūralus bendradarbiavimas.

4. Biure rengti reguliarius bendruomenės susirinkimus

Vienas „Google“ išskirtinumas yra rengti bendruomenės susitikimus, kuriuose atvyksta aukščiausioji vadovybė bei produktų vadovai ir bendrauja su visais savo darbuotojais.

Bent kartą per mėnesį galite suorganizuoti panašų bendruomenės susirinkimą, kad galėtumėte pasikalbėti apie iššūkius, pamokas ir pokyčius, kuriuos užmezgėte kaip viena įmonė.

Produktus galite apžiūrėti žemiau, mūsų elektroninėje parduotuvėje. Prekes pristatome į visus Lietuvos kampelius 3-7 darbo dienų bėgyje.

Jei turite klausimų, susisiekite su mumis Facebook Žinute arba tiesiog skambinkite telefonu +370 613 24636

 

svediski.lt biuro baldai salonas parduotuve facebooksvediski pinterest biuro baldai parduotuveyoutube svediski biuro baldaisvediski.lt biuro baldu parduotuve lietuvoje siauliuose
Generated by snarskismedia.com

Categories:

× Reikia patarimo?